MMČR - Miniracing rozjede sezónu 2020 ve Vysokém Mýtě

Start letošní motocyklové sezóny musel být neplánovaně odložen, nicméně vzhledem k rozvolňujícím se opatřením je možné uspořádat první závody mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing. Závody se pojedou ve Vysokém Mýtě v původním termínu.

MMČR - Miniracing rozjede sezónu 2020 ve Vysokém Mýtě

Poslední víkend v květnu, konkrétně v sobotu 30. 5. 2020, se rozjede letošní sezóna mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing. Kvůli vládním opatřením vhledem k pandemii koronaviru musely být všechny závody začátku sezóny zrušeny nebo odloženy. Opatření se postupně rozvolňují, proto je možné začít pořádat také motocyklové závody. 

První závody sezóny 2020 se odjedou ve Vysokém Mýtě, kde se v tento termín mělo jet, i když se mělo jednat již o třetí závodní podnik sezóny. Závodní trať je zde dlouhá 1 142 m, široká 8 až 12 metrů a má převýšení 11 metrů. Nejdelší rovinka měří 200 metrů a jezdí se po směru hodinových ručiček. 

Pro letošní sezónu MMČR - Miniracing byl vypracován nový koncept a nově se spolupracuje se slovenskou federací. Bohužel prvního závodu se slovenští závodníci zúčastnit nemůžou, ale snad jim budou závody u nás umožněny co nejdříve. I přes to se očekává velká účast, protože již z registrací závodních čísel by mělo letos závodit více než sto jezdců. Nově jsou do šampionátu pro tuto sezónu zařazeny kategorie Ohvale. Konkrétně se mistrovství pojede ve třídách Mini GP Stock, Mini GP Open, PW 50, Ohvale 110, Ohvale 160, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Senior a Open 50. Tím, že jde o letošní první závody, předpokládá se také účast závodníků z Northern Talent Cupu a z mistrovství světa kategorie Supersport 300, kteří mohou využít závody hlavně k tréninku na sezónu. 

Soutěžící, jezdci, jejich doprovod, činovníci, pořadatelé a ostatní personál jsou povinni dodržovat soubor hygienických opatření podle aktuálních předpisů Ministerstva zdravotnictví. Tato opatření budou vydána v prováděcím ustanovení. 

Covid opatření

Organizátoři apelují na prostudování dokumentu "Covid opatření," zveřejněných na internetových stránkách šampionátu.

https://motojunior.cz/data/race/pdf/1590052702-covid-opatreni-areal-pdf

Dodržování všech těchto opatření bude kontrolovat městská i státní policie. Porušování opatření bude mít vliv nejen na samotné závody ve Vysokém Mýtě, ale i na zbylé závody sezóny 2020, proto je nutné být maximálně ukáznění. Všichni jezdci a týmy by se měli zúčastnit jen s nutným počtem lidí, ideální je závodník a mechanik. Každý účastník dostane pásku a pokud bude dosaženo počtu 300 ks, další lidé nebudou do areálu vpuštěni. Počítat se musí s přibližně 50 lidmi na obsluhu areálu a závodů. Přednostně budou do areálu vpuštěni všichni jezdci přihlášeni elektronicky do uzávěrky a jejich nutný doprovod. 

Přihlášky do závodu

Přihlášky do závodu budou akceptovány pouze elektroniky. Přihlášku vyvoláte z kalendáře na domovské stránce webu motojunior.cz nebo tlačítkem v pravém horním rohu (https://motojunior.cz/racerapplication/42/). Přihlášku vyplňte a odeslána bude automaticky po kliknutí na „Odeslat přihlášku“. Přihlášky prosím zašlete nejpozději do středeční půlnoci před závodem (uzávěrka přihlášek: 27. 5. 2020). Přihlášení po uzávěrce a o závodním víkendu znamená navýšení startovného dle zvláštních ustanovení.

Zvláštní ustanovení

https://motojunior.cz/data/race/pdf/1590052671-1-zu-miniracing-kveten-2020-vysoke-myto-pdf

Kompletní informace k závodnímu víkendu

Veškeré informace k závodům naleznete na internetových stránkách:

https://motojunior.cz/news/one/135/informace-k-zavodum-ve-vysokem-myte.html

Pro připomenutí atmosféry přikládáme video z loňského závodního víkendu:

https://www.youtube.com/watch?v=cq6qxnXL0CQ

Předběžný časový harmonogram víkendu

Pátek / Friday 29. 5. 2020

17:00

-

20:00

 

formální a technická přejímka

 

180 min

Sobota / Saturday 30. 5. 2020

Start

 

Konec

 

Program

Třída

Délka

07:00

-

09:00

120

formální a technická přejímka

 

120 min

08:00

-

08:10

10

volný trénink 1 - free practice 1

Jawa 50 RS + GP

10 min

08:12

-

08:22

10

volný trénink 1 - free practice 1

Mini GP Open,

10 min

08:24

-

08:34

10

volný trénink 1 - free practice 1

Minimoto Junior A + B, Senior Open 50

10 min

08:36

 

08:46

10

volný trénink 1 - free practice 1

Mini GP Stock, Mini GP O, Mini GP O 160

10 min

08:48

-

08:58

10

volný trénink 1 - free practice 1

Akademie, PW 50

10 min

09:00

-

09:10

10

volný trénink 2 - free practice 2

Jawa 50 RS + GP

10 min

09:12

-

09:22

10

volný trénink 2 - free practice 2

Mini GP Open,

10 min

09:24

-

09:34

10

volný trénink 2 - free practice 2

Minimoto Junior A + B, Senior Open 50

10 min

09:36

-

09:46

10

volný trénink 2 - free practice 2

Mini GP Stock, Mini GP O, Mini GP O 160

10 min

09:48

 

09:58

10

volný trénink 2 - free practice 2

Akademie, PW 50

10 min

10:00

-

10:15

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Jawa 50 RS + GP

15 min

10:20

 

10:35

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Mini GP Open

15 min

10:40

-

10:52

12

kvalifikace 1 - qualifying 1

Minimoto Junior A

12 min

10:57

-

11:12

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Minimoto Junior B, Senior Open 50

15 min

11:17

-

11:32

15

kvalifikace 1 - qualifying 1

Mini GP Stock, Mini GP O

15 min

11:37

 

11:49

12

kvalifikace 1 - qualifying 1

Yamaha PW 50

12 min

11:54

-

12:06

12

kvalifikace 1 - qualifying 1

Akademie

12 min

12:06

-

13:06

60

 

Přestávka / Break

45 min

13:06

-

13:21

15

závod 1 - race 1

Jawa 50 RS + GP

12 min. + 2 kola

13:21

-

13:36

15

závod 1 - race 1

Mini GP Open

12 min. + 2 kola

13:36

 

13:49

13

závod 1 - race 1

Minimoto Junior A

10 min. + 2 kola

13:49

-

14:04

15

závod 1 - race 1

Minimoto Junior B, Senior Open 50

12 min. + 2 kola

14:04

-

14:19

15

závod 1 - race 1

Mini GP Stock, Mini GP O

12 min. + 2 kola

14:19

-

14:32

13

závod 1 - race 1

Akademie

10 min. + 2 kola

14:32

 

14:45

13

závod 1 - race 1

Yamaha PW 50

10 min. + 2 kola

14:45

-

15:00

15

závod 2 - race 2

Jawa 50 RS + GP

12 min. + 2 kola

15:00

-

15:15

15

závod 2 - race 2

Mini GP Open

12 min. + 2 kola

15:15

-

15:28

13

závod 2 - race 2

Minimoto Junior A

10 min. + 2 kola

15:28

-

15:43

15

závod 2 - race 2

Minimoto Junior B, Senior Open 50

12 min. + 2 kola

15:43

-

15:58

15

závod 2 - race 2

Mini GP Stock, Mini GP O

12 min. + 2 kola

15:58

-

16:11

13

závod 2 - race 2

Akademie

10 min. + 2 kola

16:11

 

16:24

13

závod 2 - race 2

Yamaha PW 50

10 min. + 2 kola

16:24

-

16:54

30

 

Přestávka / Break

 

16:54

-

17:19

25

 

Vyhlášení vítězů / Pricegiving Ceremony

 

Další články

Filip Salač pojede i příští rok v týmu VNE Snipers

Filip Salač pojede i příští rok v týmu VNE Snipers

ECO energy Rally Bohemia 2020: KIA vybojovala pět trofejí včetně prvenství v poháru Rally spotřeby

ECO energy Rally Bohemia 2020: KIA vybojovala pět trofejí včetně prvenství v poháru Rally spotřeby

Calvet v Mostě druhý, Lacko zrychluje

Calvet v Mostě druhý, Lacko zrychluje

Pelikánová si odvezla z Mugella třetí příčku

Pelikánová si odvezla z Mugella třetí příčku

Pekař odstartoval sezonu nejlepším možným způsobem

Pekař odstartoval sezonu nejlepším možným způsobem

Buggyra míří do oblak!

Buggyra míří do oblak!

Dva závodní víkendy za sebou pro jezdce MMČR - Miniracing

Dva závodní víkendy za sebou pro jezdce MMČR - Miniracing

Delétraz bral hned na úvod sezony stříbro

Delétraz bral hned na úvod sezony stříbro

Nové číslo časopisu MotorBike!

Nové číslo časopisu MotorBike!

Go to the top
Tento web používá k poskytování služeb, zobrazení reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Další informace